Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Zahraničie

Zrážky medzi ozbrojenými skupinami v Kolumbii neprežilo cez 20 ľudí

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Kolumbiu už viac ako 50 rokov sužuje ozbrojený konflikt medzi ľavicovými a pravicovými polovojenskými skupinami, pripomína DPA.

Bogota 4. januára (TASR) - Viac ako 20 osôb prišlo o život počas nedeľňajších zrážok medzi ozbrojenými skupinami na viacerých miestach v provincii Arauca na východe Kolumbie - na hraniciach s Venezuelou. Informovali o tom v pondelok agentúry AP a DPA.

Kolumbijské ministerstvo obrany uviedlo, že o život prišlo najmenej 23 osôb.

Hovorca kolumbijskej vlády Edgar Guzmán na Twitteri odsúdil tieto strašné činy, ku ktorým došlo počas zrážok bojovníkov Národnej oslobodzovacej armády (ELN) a skupín, ktoré tvoria bývalí príslušníci už demobilizovaných geríl Revolučných ozbrojených síl Kolumbie (FARC).

Kolumbiu už viac ako 50 rokov sužuje ozbrojený konflikt medzi ľavicovými a pravicovými polovojenskými skupinami, pripomína DPA.

Ľavicová povstalecká skupina FARC podpísala v roku 2016 mierovú dohodu s kolumbijskom vládou. Tisíce príslušníkov FARC však túto dohodu odmietli a pokračujú boji proti zločineckým gangom o prístup k nelegálnej ťažbe a kontrolu nad obchodom s kokaínom.