Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Kórea poskytne pomoc 14 krajinám postihnutým inváziou koníkov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Južná Kórea v marci Pakistanu poskytla približne 176.600 eur (200.000 dolárov) s cieľom pomôcť tejto krajine zabrániť šíreniu koníkov.

Soul 7. júla (TASR) - Južná Kórea sa v utorok rozhodla poskytnúť humanitárnu pomoc v prepočte viac ako 3,53 milióna eur (približne štyri milióny dolárov) 14-tim krajinám, ktoré postihla potravinová kríza v súvislosti s inváziou koníkov kŕdľových (Schistocerca gregaria). Píše o tom agentúra Jonhap.

Kórea prostredníctvom Svetového potravinového programu OSN (WFP) a Organizácie OSN pre výživu a poľnohospodárstvo (FAO) poskytne pomoc Etiópii, Jemenu, Keni, Pakistanu a ďalším krajinám v Afrike a juhozápadnej Ázii.

V oblasti východnej Afriky je podľa odhadov viac než 25 miliónov ľudí postihnutých potravinovou krízou. Z nich 11 miliónov znáša následky priameho vplyvu koníkov. Tie sa rýchlo šíria aj v dôsledku klimatických zmien, ktoré sú pre ne priaznivé.

Pomoc bude určená na poskytnutie potravín pre tieto krajiny a aj na ďalšie činnosti s cieľom zabrániť ďalšiemu šíreniu koníkov, uviedlo juhokórejské ministerstvo zahraničných vecí.

Južná Kórea v marci Pakistanu poskytla približne 176.600 eur (200.000 dolárov) s cieľom pomôcť tejto krajine zabrániť šíreniu koníkov.