Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Zahraničie

Požiar v nemocnici na juhozápade Južnej Kórey usmrtil 21 ľudí

Zamestnanci nemocnice kľačia a ukláňajú sa na znak ospravedlnenia obetiam požiaru, ktorý vypukol v krídle nemocnice so staršími pacientmi v Čangsonguu na juhozápade Južnej Kórey 28. mája 2014. Foto: TASR/AP

Obete zomreli, pretože sa nadýchali jedovatých plynov.

Soul 28. mája (TASR) - Požiar v krídle vidieckej nemocnice so staršími pacientmi v okrese na juhozápade Južnej Kórey usmrtil dnes skoro ráno 21 ľudí. Informovali o tom predstavitelia hasičov, na ktorých sa odvolávala tlačová agentúra AP.

Zahynulo 20 pacientov a zdravotné sestra, ďalších sedem ľudí utrpelo zranenia.

Obete zomreli, pretože sa nadýchali jedovatých plynov.

V čase vypuknutia požiaru na druhom poschodí sa v nemocničnom krídle nachádzalo 33 pacientov a zdravotná sestra, ktorá mala službu. Plamene uhasili pomerne rýchlo, približne po šiestich minútach, dodali predstavitelia. Príčina nešťastia zatiaľ nie je známa.

Zariadenie sa špecializuje na starších pacientov, ktorí trpia demenciou a sú ochrnutí, takže nemôžu chodiť ani sa voľne pohybovať.

Požiar nastal v období, keď juhokórejské úrady ešte stále pátrajú po nezvestných pasažieroch trajektu, ktorý sa potopil minulý mesiac. Tragédia si vyžiadala vyše 300 mŕtvych alebo nezvestných. Južná Kórea zažila v posledných týždňoch aj dve nehody v metre s 200 ranenými a v pondelok 26. mája zahynulo pri požiari vo veľkom nákupnom stredisku osem ľudí, pripomenula agentúra Reuters.