Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Pri výbuchu a požiari v chemickom závode sa zranilo 56 ľudí

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Požiar vypukol v chemickej továrni približne 120 kilometrov južne od Soulu po výbuchu nadránom v noci na stredu miestneho času.

Soul 4. marca (TASR) - Pri výbuchu a následnom požiari v chemickej továrni v meste Seosan-si v Južnej Kórei utrpelo zranenia najmenej 56 ľudí, informovala o tom v stredu juhokórejská agentúra Jonhap.

Medzi zranenými sú štyria zamestnanci juhokórejskej spoločnosti Lotte, ktorej závod patrí, a obyvatelia z okolitých domov. S vážnymi popáleninami hospitalizovali dve osoby. Straty na životoch bezprostredne nehlásili.

Riaditeľ závodu sa ospravedlnil verejnosti za spôsobené škody a povedal, že spoločnosť robí všetko pre to, aby ich vykompenzovala.

Požiar vypukol v chemickej továrni približne 120 kilometrov južne od Soulu po výbuchu nadránom v noci na stredu miestneho času.

Továreň v Seosan-si na spracovanie benzínu vyrába etylén, propylén a ďalšie petrochemické látky. Požiar sa podarilo po niekoľkých hodinách uhasiť, nasadených bolo viac ako 270 požiarnikov a 66 hasičských vozidiel.

Závod priblížil, že výbuch nastal pri kompresii benzínu a bezprostredne riziko úniku toxických látok nehrozí. V továrni v dôsledku požiaru pozastavili činnosť deviatich z 13 zariadení.

Presná príčina požiaru je predmetom vyšetrovania.