Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Čína hlási najviac prípadov nákazy koronavírusom za vyše tri mesiace

Pracovník odoberie vzorku na testovanie na COVID-19 na odbernom mieste v Pekingu v nedeľu 14. augusta 2022. Foto: TASR/AP

Desaťtisíce turistov uviazli v dôsledku lockdownu na juhočínskom dovolenkovom ostrove Chaj-nan, kde v súčasnosti evidujú najvyšší počet infikovaných covidom v krajine.

Peking 14. augusta (TASR) – Čína zaznamenala najvyšší počet prípadov nákazy koronavírusom za viac než tri mesiace. Úrady v Pekingu v nedeľu oznámili, že za posledný deň pribudlo vyše 2400 infikovaných, informovala agentúra DPA.

Je to najvyšší údaj od 12. mája. Štvrtina týchto nakazených nemá príznaky.

Čína aj po rozšírení vysoko nákazlivého koronavírusového variantu omikron neustupuje od svojho prístupu "nulovej tolerancie" covidu, čo pri každom výskyte ochorenia znamená prísne lockdowny a hromadné testovanie. Postihuje to však ekonomiku a prudký pokles nastal najmä v domácom cestovnom ruchu, píše DPA.

Desaťtisíce turistov uviazli v dôsledku lockdownu na juhočínskom dovolenkovom ostrove Chaj-nan, kde v súčasnosti evidujú najvyšší počet infikovaných covidom v krajine.

Čínska finančná metropola Šanghaj zasa v nedeľu po mesiacoch obmedzujúcich opatrení oznámila, že 1. septembra opätovne otvorí všetky materské, základné a stredné školy. Učitelia a žiaci budú musieť podstupovať testy každý deň, informovala agentúra Reuters.

Šanghajské školy zatvorili v polovici marca pred dvojmesačným uzavretím tohto najľudnatejšieho mesta v Číne. V sobotu v ňom hlásili len päť nových prípadov nákazy.