Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Zahraničie

Horné Rakúsko bude kontrolovať autobusy s robotníkmi z Balkánu

Ilustračnán snímka.. Foto: TASR - Jakub Kotian

Za nedodržanie stanovených pravidiel budú robotníkom z Balkánu hroziť sankcie.

Linz 15. júla (TASR) - Spolková krajina Horné Rakúsko začne od štvrtka po prvý raz kontrolovať autobusy s robotníkmi prichádzajúce z krajín západného Balkánu. Informovala o tom v stredu agentúra APA.

Vozidlá bude zastavovať polícia a miestne zdravotnícke úrady budú kontrolovať, či majú títo pracovníci zo zahraničia na tvári rúška zakrývajúce ústa a nos, dodržiavajú bezpečnostný fyzický odstup a či majú lekárske potvrdenie o svojom zdravotnom stave, oznámil hornorakúsky hajtman Thomas Stelzer.

Stelzer zároveň vyzval na posilnenie kontrol na rakúskych hraniciach. "Na spolkových hraniciach sú nevyhnutne potrebné efektívnejšie kontroly a opatrenia, ako napríklad karanténne nariadenia," uviedol.

Za nedodržanie stanovených pravidiel budú robotníkom z Balkánu hroziť sankcie.

Počas uplynulých dvoch týždňov zaznamenal tamojší krízový štáb 48 nových prípadov nákazy koronavírusom pri osobách prichádzajúcich zo zahraničia, najmä zo západného Balkánu.

Rakúsko podľa denníka Kurier aktuálne eviduje 1269 aktívnych prípadov nákazy. Celkovo sa tam doposiaľ infikovalo 19.154 osôb a 740 na ochorenie COVID-19 zomrelo.