Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Latinská Amerika má z regiónov sveta druhý najvyšší počet nakzených

Aktivisti v špeciálnych ochranných odevoch vykopávajú hroby na slávnej pláži Copababana v brazílskom meste Rio de Janeiro, archívne foto. Foto: TASR/AP

Takmer polovicu z obetí v latinskoamerickom regióne eviduje Brazília.

Paríž 13. júla (TASR) – Latinská Amerika prekonala v počte úmrtí na nový koronavírus Spojené štáty a Kanadu a stala sa tak druhým najviac postihnutým regiónom sveta, pokiaľ ide o počty obetí choroby COVID-19. Vyplýva to z údajov zhromažďovaných agentúrou AFP.

V Latinskej Amerike zaznamenali do pondelňajšieho rána miestneho času oficiálne 144 758 úmrtí, čo je viac než 144 023 úmrtí v USA a Kanade. Viac úmrtí registruje už len Európa, kde koronavírusu podľahlo 202 505 ľudí.

Takmer polovicu z obetí v latinskoamerickom regióne eviduje Brazília. Tá je so 72 100 úmrtiami súčasne druhou najviac zasiahnutou krajinou na svete, pričom Mexiko, ktoré zaznamenalo 35 006 úmrtí, v nedeľu prevýšilo v tejto štatistike Taliansko a je na štvrtom mieste.

Pandémia v tomto regióne zasiahla výrazne aj Peru (11 870 úmrtí) a Čile (6979 úmrtí).

V Latinskej Amerike oficiálne dosiaľ nahlásili viac ako 3,37 milióna prípadov nákazy, čo je z regiónov sveta druhý najvyšší údaj po USA a Kanade, ktoré majú spolu vyše 3,4 milióna infikovaných, ako ukazujú štatistiky AFP.