Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Zahraničie

Koronavírus môže čoskoro ochromiť londýnske nemocnice

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Poradca vlády profesor Neil Ferguson z Imperial College sa však nazdáva, že britské zdravotníctvo situáciu napriek množstvu pacientov zvládne.

Londýn 26. marca (TASR) - Neustály príval pacientov s novým koronavírusom môže už o niekoľko dní ochromiť londýnske nemocnice. Informoval o tom vo štvrtok britský denník The Guardian.

Generálny riaditeľ Národnej zdravotnej služby (NHS) Chris Hopson uviedol, že londýnske nemocnice sa rýchlo zapĺňajú napriek tomu, že v predchádzajúcich týždňoch rozšírili svoje kapacity urgentnej starostlivosti päť až sedemnásobne.

Situáciu komplikuje aj fakt, že v niektorých zariadeniach vypadla pre chorobu až polovica zdravotníckeho personálu.

"Riaditelia londýnskych nemocníc naliehavo žiadajú omnoho viac všetkého - personálu, ventilátorov, kapacít urgentnej starostlivosti, ochranných pomôcok či testovacích kapacít," dodal Hopson.

Podľa štúdie, ktorú zverejnili v utorok, budú mať anglické nemocnice v priebehu nasledujúcich dvoch týždňov nedostatok lôžok pre pacientov s ochorením COVID-19, ak počet ťažko chorých dosiahne úroveň ako v Taliansku.

Poradca vlády profesor Neil Ferguson z Imperial College sa však nazdáva, že britské zdravotníctvo situáciu napriek množstvu pacientov zvládne.