Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Nemecko hlási najmenej prípadov za vyše osem mesiacov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Úplne zaočkovaných je viac ako 21 miliónov obyvateľov, teda viac ako každý štvrtý obyvateľ.

Berlín 14. júna (TASR) - Po prvý raz za viac ako osem mesiacov hlásili zdravotné úrady v Nemecku menej než 1000 nových prípadov nákazy koronavírusom za jeden deň. V nedeľu išlo o 549 prípadov, vyplýva z údajov Inštitútu Roberta Kocha (RKI) z pondelkového rána.

Naposledy Nemecko zaznamenalo menej ako 1000 prípadov za deň 21. septembra minulého roka, keď ich bolo 922. Pred týždňom testy v krajine odhalili 1117 nových infikovaných za 24 hodín.

Informácie priniesla agentúra DPA, ktorá pripomenula, že údaje RKI, nemeckého spolkového úradu na kontrolu a prevenciu chorôb, zo skorého rána ešte môžu byť neskôr spresnené. Tie aktuálne ukazujú tiež desať ďalších úmrtí v súvislosti s covidom, v porovnaní s 22 úmrtiami spred týždňa.

Sedemdňová incidencia – počet nových prípadov za posledných sedem dní – podľa RKI dosiahla v Nemecku v pondelok ráno 16,6. V nedeľu ráno išlo o 17,3 a pred týždňom tento ukazovateľ dosahoval hodnotu 24,3.

V Nemecku od začiatku pandémie potvrdili 3.715.518 prípadov nákazy vírusom Sars-CoV-2, aj keď skutočný počet bude zrejme značne vyšší, keďže mnohé infekcie neboli odhalené, píše DPA. Počet ľudí, ktorí sa uzdravili, dosiahol podľa RKI približne 3.580.600. Krajina tiež eviduje celkovo 89.844 úmrtí osôb, ktoré covidu podľahli, alebo mali pozitívny test na koronavírus.

Výrazný pokles počtov infikovaných v Nemecku z posledných týždňov sprevádza aj čoraz viac zaočkovaných. Najmenej jednu dávku vakcíny proti covidu dostalo dosiaľ vyše 40 miliónov ľudí, čím sa krajina blíži k hranici 50 percent. Úplne zaočkovaných je viac ako 21 miliónov obyvateľov, teda viac ako každý štvrtý obyvateľ.