Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

USA hlásia rekordný počet obetí na koronavírus

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AFP

Aj pri zvýšenom tempe bude trvať niekoľko mesiacov, kým bude zaočkovaná väčšina obyvateľstva.

Washington 31. decembra (TASR) - Spojené štáty zaznamenali v priebehu stredy 3927 obetí koronavírusového ochorenia COVID-19, čo je v krajine najviac od vypuknutia pandémie, vyplýva z údajov baltimorskej Univerzity Johnsa Hopkinsa. Informovala o tom vo štvrtok agentúra AFP.

Podľa údajov univerzity úrady zaznamenali v stredu aj 189.671 nových prípadov nákazy koronavírusom. Od začiatku pandémie zaregistrovali už 19.715.899 prípadov a 341.845 súvisiacich úmrtí.

Novozvolený americký prezident Joe Biden v utorok skritizoval tempo, akým vláda odchádzajúceho prezidenta Donalda Trumpa distribuuje vakcíny proti novému koronavírusu v krajine. Podľa Bidena pri súčasnej rýchlosti vakcinácia miestneho obyvateľstva "nebude trvať mesiace, ale roky".

Budúci prezident prisľúbil, že po nástupe do úradu zrýchli tempo päť- až šesťnásobne tak, aby bolo denne zaočkovaných jeden milión Američanov. Biden v tejto súvislosti uviedol, že svojmu tímu nariadil pripraviť omnoho agresívnejšiu stratégiu distribúcie vakcín. "Urobím všetko možné, aby sme sa pohli správnym smerom," povedal.

Zároveň však uznal, že aj pri zvýšenom tempe bude trvať niekoľko mesiacov, kým bude zaočkovaná väčšina obyvateľstva.