Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

V Česku ubúda nakazených i hospitalizovaných s koronavírusom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Denné počty novonakazených sa znižujú postupne už od začiatku februára tohto roka.

Praha 5. marca (TASR) - V piatok pribudlo v Česku 8256 potvrdených prípadov nákazy koronavírusom, čo je približne o desatinu menej než pred týždňom. Ubúda však aj vykonávaných testov na koronavírus, takže podiel pozitívne testovaných, naopak, oproti predchádzajúcemu piatku stúpol. Píše o tom spravodajský server iDNES.cz.

Stále tak klesá počet hospitalizovaných s chorobou COVID-19. V piatok ich bolo 2398, z toho 173 vo vážnom stave, vyplýva z údajov na webovej stránke českého ministerstva zdravotníctva. Za posledný týždeň sa počet hospitalizovaných i vážne chorých znížil o štvrtinu.

Denné počty novonakazených sa znižujú postupne už od začiatku februára tohto roka. Naďalej klesá aj tzv. incidenčné číslo, teda počet nových prípadov koronavírusovej nákazy za posledných sedem dní na každých 100.000 obyvateľov. K sobote kleslo toto číslo v Českej republike z piatkových 531 prípadov na 523, čo je najmenej od 12. januára, približuje uvedený zdroj.

Za celé obdobie trvania epidémie v Česku od začiatku marca 2020 bolo zaznamenaných dovedna 3,62 milióna potvrdených prípadov infekcie koronavírusom. Zomrelo 38.892 ľudí s covidom. Plne zaočkovaných bolo 6,85 milióna osôb. Viac než štyri milióny z nich dostali aj posilňujúcu dávku očkovania, sumarizuje iDNES.cz.