Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Zahraničie

V Rusku opäť zaznamenali rekordný denný počet obetí

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Najviac úmrtí za posledných 24 hodín evidovali v Moskve, kde zomrelo 116 ľudí, a v Petrohrade, kde ich je 110. Celkovo v Rusku evidujú v súvislosti s koronavírusom už 137.262 úmrtí.

Moskva 3. júla (TASR) - V Rusku zaznamenali v sobotu za posledných 24 hodín 697 úmrtí v súvislosti s koronavírusovou infekciou SARS-CoV-2, čo je najviac od začiatku pandémie. Rusko hlási rekordný denný počet obetí už piaty deň za sebou, informovala agentúra TASS.

Najviac úmrtí za posledných 24 hodín evidovali v Moskve, kde zomrelo 116 ľudí, a v Petrohrade, kde ich je 110. Celkovo v Rusku evidujú v súvislosti s koronavírusom už 137.262 úmrtí.

Za posledných 24 hodín registrovali v Ruskej federácii 24.439 nových prípadov nákazy, čo je najviac od 15. januára tohto roku. Vyliečilo sa 17.899 ľudí. Celkovo sa v krajine infekciou SARS-CoV-2 nakazilo už takmer 5,6 milióna obyvateľov.

Situácia je najkritickejšia v Moskve, kde za posledných 24 hodín zaregistrovali 7446 nových prípadov nákazy, celkovo sa tam koronavírusovou infekciou nakazilo už viac ako 1,38 milióna ľudí a evidujú tam 22.784 úmrtí.
Ilustračné foto.
Foto: TASR/AP

V Moskve bolo v posledných týždňoch zavedených niekoľko nových protipandemických opatrení v snahe spomaliť rozširovanie vírusu. V priebehu tohto týždňa tam tiež začali s revakcináciou obyvateľov zaočkovaných proti koronavírusu pred viac ako šiestimi mesiacmi. V piatok vedenie hlavného mesta oznámilo, že všetci obyvatelia, u ktorých sa prejavia príznaky akejkoľvek vírusovej infekcie dýchacích ciest budú musieť ostať v izolácii, až dokým nepredložia negatívny test na koronavírus, informoval portál Meduza.io.

V Rusku v posledných týždňoch rýchlo stúpa počet nových prípadov aj úmrtí, takmer denne sú zaznamenávané nové rekordy. Dôvodom zhoršujúcej sa epidemiologickej situácie je pravdepodobne nákazlivejší variant delta – prvýkrát zaznamenaný v Indii.