Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Polovica nakazených Belgičanov si myslí, že vírus získala v práci

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V priebehu pondelka bolo podľa údajov národného krízového centra pre COVID-19 nahlásených 232 nových prípadov nákazy, celkový počet potvrdených prípadov tak dosiahol 55 791.

Brusel 19. mája (TASR) – Vyše polovica Belgičanov, ktorí boli pozitívne testovaní na ochorenie COVID-19, je presvedčená alebo má silné podozrenie, že najpravdepodobnejšie sa nakazila na svojom pracovisku. Vyplýva to z výsledkov prieskumu Antverpskej univerzity, o ktorom informovala agentúra Belga.

Väčšina z tých, ktorí sa domnievajú, že mohli byť nakazení počas výkonu svojej práce, je zamestnaná v oblasti zdravotníctva.

Rozsiahly prieskum sa sériou cielených otázok snažil zmapovať vývoj a dopady pandémie nového koronavírusu. Dvadsaťštyri percent respondentov si myslí, že k prenosu vírusu došlo v domácom prostredí, desať percent predpokladá, že sa infikovalo počas nákupov v obchode.

V priebehu pondelka bolo podľa údajov národného krízového centra pre COVID-19 nahlásených 232 nových prípadov nákazy, celkový počet potvrdených prípadov tak dosiahol 55 791. Väčšinou v nemocniciach zomrelo ďalších 29 osôb. Belgicko tak eviduje celkovo 9108 úmrtí v spojitosti s COVID-19. V utorok ráno bolo 345 pacientov na jednotkách intenzívnej starostlivosti.