Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Koronavírusom je v USA momentálne najviac zasiahnutý tzv. slnečný pás

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Prezident Donald Trump Američanov vyzval, aby nosili rúško alebo masku.

Washington 22. júla (TASR) - Spojené štáty zaznamenali za uplynulých 24 hodín ďalších 68.524 prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2. Informovala o tom v stredu americká Univerzita Johnsa Hopkinsa so sídlom v Baltimore.

Nahlásených bolo aj 961 ďalších úmrtí spojených s novým koronavírusom, čím ich celkový počet v USA dosiahol 141.883.

Spojené štáty zažívajú momentálne nárast počtu nakazených najmä v tzv. slnečnom páse siahajúcom od Floridy po Kaliforniu.

Prezident Donald Trump v utorok Američanov vyzval, aby nosili rúško alebo masku všade tam, kde nie je možné zaistiť bezpečnú vzdialenosť medzi ľuďmi.

Táto zmena Trumpovho postoja k rúškam podľa analytikov súvisí s tým, že prieskumy verejnej mienky ukazujú, že úradujúca hlava štátu v novembrových prezidentských voľbách smeruje ku katastrofe. Ukazuje sa totiž, že USA sú počas pandémie ochorenia COVID-19 najhoršie zasiahnutou krajinou na svete.

Trump v utorok na brífingu v Bielom dome uviedol, že táto kríza sa zrejme ešte viac zhorší a až následne dôjde k zlepšeniu epidemiologickej situácie.

Dodal, že niektorým oblastiam USA sa v boji s koronavírusom darí veľmi dobre, zatiaľ čo iné nie sú také úspešné. Podotkol súčasne, že podobný vývoj badať aj v iných krajinách sveta.

Uviedol, že cieľom nie je "len zvládnuť pandémiu, ale ukončiť ju".

Uistil, že sa objavujú očkovacie látky proti koronavírusu, pričom oveľa skôr, ako sa vôbec predpokladalo. Trump tiež opäť zopakoval svoje tvrdenie, že vírus "zmizne".