Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Koronavírusom sa v Afrike nakazilo už vyše 400 000 ľudí

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Potvrdených prípadov choroby COVID-19, ktorú spôsobuje koronavírus SARS-CoV-2, je v 54 afrických krajinách už nad 404 000.

Johannesburg 1. júla (TASR) – Počet prípadov nákazy novým typom koronavírusu v Afrike prekročil hranicu 400 000. Nákaze podľahlo už vyše 10 000 ľudí. Vyplýva to z najnovších údajov afrického Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb, uviedla agentúra AP.

Potvrdených prípadov choroby COVID-19, ktorú spôsobuje koronavírus SARS-CoV-2, je v 54 afrických krajinách už nad 404 000. Niektoré krajiny na kontinente však už uvoľňujú karanténne opatrenia a dokonca otvárajú letiská pre medzinárodné lety.

Najvyšší počet infikovaných koronavírusom má Juhoafrická republika, ktorá eviduje 151 000 potvrdených prípadov. Ohnisko nákazy sa nachádza v provincii Gauteng, kde leží aj najväčšie mesto JAR Johannesburg. Zaznamenali tam až 28 percent celkových prípadov nákazy v krajine.

V Afrike je v porovnaní s ostatnými časťami sveta evidovaný relatívne menší počet prípadov nákazy koronavírusom, čo môže okrem nedostatočného testovania súvisieť aj s nízkym priemerným vekom tamojšej populácie a menším rozšírením civilizačných chorôb.