Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Koronavírusu podľahol aj slávny taliansky architekt

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Gregotti bol hospitalizovaný v Miláne s ochorením COVID-19. V rovnakej nemocnici je momentálne aj jeho manželka, Mariana Mazzaová, podrobnosti o jej zdravotnom stave však známe nie sú.

Rím 15. marca (TASR) - Vo veku 92 rokov zomrel v nedeľu v Miláne známy taliansky architekt Vittorio Gregotti, ktorý sa nakazil koronavírusom a následne podľahol zápalu pľúc. S odolaním sa na správy talianskych médií o tom informuje agentúra AFP.

Gregotti bol hospitalizovaný v Miláne s ochorením COVID-19. V rovnakej nemocnici je momentálne aj jeho manželka, Mariana Mazzaová, podrobnosti o jej zdravotnom stave však známe nie sú, informuje taliansky denník Corriere della Sera.

Vittorio Gregotti zrenovoval pred letnými olympijskými hrami v roku 1992 v Barcelone tamojší olympijský štadión. Navrhol napríklad aj divadlo a operný dom Teatro degli Arcimboldi v Miláne, ktorý v rokoch 2002-2004 poskytol prechodný domov legendárnej La Scale - jej pôvodné priestory sa v tom čase renovovali.

Gregottimu vzdal na Facebooku hold ďalší taliansky architekt Stefano Boeri. Zosnulého kolegu označil za "majstra medzinárodnej architektúry" a žialil nad jeho stratou.