Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Zahraničie

Krematóriá v New Yorku pre koronavírus predĺžili prevádzkovú dobu

Zdravotníci zhadzujú svoj ochranný odev po tom, ako prepravili telá obetí pandémie koronavírusu zo zdravotníckeho zariadenia Wycoff Heights Medical Center do chladiarenských kontajnerov pred nemocnicou v New Yorku 2. apríla 2020. Foto: TASR/AP

New York musel taktiež zmierniť predpisy na kvalitu ovzdušia, aby krematóriá mohli fungovať dlhšie.

Washington 2. apríla (TASR) - Krematóriá v americkom meste New York predĺžili prevádzkovú dobu v dôsledku rastúceho počtu obetí na ochorenie COVID-19. V New Yorku si choroba, ktorú spôsobuje nový koronavírus, vyžiadala už približne 1400 obetí a desiatky tisíc ľudí sa nakazili. Informovala o tom vo štvrtok agentúra Reuters.

Najľudnatejšie americké mesto má iba štyri krematóriá. Riaditelia dvoch z týchto zariadení uviedli, že denné vyťaženie ich prevádzok vzrástlo z približne desiatich tiel na 15 a viac. New York musel taktiež zmierniť predpisy na kvalitu ovzdušia, aby krematóriá mohli fungovať dlhšie.

"Toto si skutočne nikto nedokázal predstaviť," povedal riaditeľ krematória Fresh Pond v Queense J. P. Di Troia. Súčasnú pandémiu označil za jednu z najničivejších udalostí, akú zažil za 52 rokov v tejto brandži.