Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Kremeľ opäť varoval pred dodávkami zbraní na Ukrajinu

Na archívnej snímke z 5. apríla 2022 ukrajinskí vojaci kráčajú okolo černobyľskej jadrovej elektrárne počas 41. dňa ruskej invázie na Ukrajinu. Foto: TASR/AP

Trussová v stredu vyhlásila, že Západ musí zdvojnásobiť dodávky ťažkých zbraní aj vojenskej leteckej techniky na Ukrajinu.

Moskva 28. apríla (TASR) - Hovorca ruského prezidenta Dmitrij Peskov vo štvrtok upozornil, že dodávky zbraní zo Západu na Ukrajinu a do ďalších štátov ohrozujú bezpečnosť kontinentu.

"Samotná tendencia dodávať zbrane, vrátane ťažkých zbraní, na Ukrajinu a do ďalších štátov je činom, ktorý ohrozuje bezpečnosť kontinentu a vyvoláva nestabilitu," povedal Peskov, keď komentoval vyhlásenia britskej ministerky zahraničných vecí Liz Trussovej o dodávkach zbraní do iných krajín ako Ukrajiny.

Trussová v stredu vyhlásila, že Západ musí zdvojnásobiť dodávky ťažkých zbraní aj vojenskej leteckej techniky na Ukrajinu. Dodala, že Západ musí Ukrajine dodať viac ťažkých zbraní, tankov, ale i bojové lietadlá.

Mohlo by vás zaujímať: Trussová: Západ musí zdvojnásobiť dodávky ťažkých zbraní na Ukrajinu

"Niektorí tvrdia, že by sme nemali (Ukrajine) poskytovať ťažké zbrane, pretože by sme tým mohli vyprovokovať niečo ešte horšie. Ale môj názor je, že nečinnosť by bola najväčšou provokáciou. Toto je čas na odvahu, nie na opatrnosť," vyhlásila šéfka britského rezortu diplomacie podľa britskej spravodajskej televízie Sky News.