Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Zahraničie

Kremeľ označil vyhostenie ruských diplomatov za krátkozraké

Na archívnej snímke Dmitrij Peskov. Foto: TASR/AP

Dánsko, Taliansko, Španielsko i Švédsko v utorok oznámili, že vyhosťujú celé desiatky ruských diplomatov, pričom sa zväčša odvolali na obavy spojené s národnou bezpečnosťou.

Moskva 5. apríla (TASR) - Kremeľ označil v utorok vyhostenie ruských diplomatov niekoľkými európskymi krajinami za krátkozraké rozhodnutie, ktoré iba skomplikuje diplomatickú komunikáciu. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

"Zúženie možností pre realizáciu diplomatickej komunikácie je v takýchto ťažkých, bezprecedentných a kritických podmienkach krátkozrakým krokom, ktorý ešte viac skomplikuje našu komunikáciu. Tá je však nevyhnutná pre urovnanie," vyhlásil Peskov. Zároveň dodal, že Rusko v tejto súvislosti pristúpi k odvetným krokom.

Dánsko, Taliansko, Španielsko i Švédsko v utorok oznámili, že vyhosťujú celé desiatky ruských diplomatov, pričom sa zväčša odvolali na obavy spojené s národnou bezpečnosťou. Pripojili sa tak k iným európskym štátom vrátane Francúzska a Nemecka, ktoré k obdobnému kroku pristúpili už skôr.