Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Kremeľ podnikne opatrenia proti prechodu diverzantov do Ruska

Ilustračné foto Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Hovorca Kremľa zároveň západné krajiny vystríhal pred ďalšími dodávkami zbraní na Ukrajinu.

Moskva 3. marca (TASR) - Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov v piatok uviedol, že Rusko podnikne určité opatrenia na zabránenie cezhraničnému prechodu diverzantov na svoje územie. Zároveň vystríhal krajiny Západu pred dodávaním ďalších zbraní pre Ukrajinu. TASR správu prevzala z agentúr AFP a Reuters.

Opatrenia na zabránenie vstupu diverzantov na svoje územie Moskva avizuje po svojom štvrtkovom vyhlásení, že skupina ukrajinských diverzantov prekročila hranice Brianskej oblasti na juhu Ruska a spustila paľbu na civilistov. Podľa gubernátora Brianskej oblasti Alexandra Bogomaza zastrelili títo Ukrajinci jednu osobu a zranili desaťročné dieťa.

Ruský prezident Vladimir Putin vyhlásil, že išlo o "teroristický čin" spáchaný "neonacistami", ktorí prenikli do ruského pohraničia. Poradca kancelárie ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoľak však tvrdenia Moskvy o ukrajinskej diverznej skupine v Rusku poprel a označil ich za "úmyselnú provokáciu".

Hovorca Kremľa zároveň západné krajiny vystríhal pred ďalšími dodávkami zbraní na Ukrajinu. Urobil tak krátko pred plánovaným stretnutím amerického prezidenta Joea Bidena s nemeckým kancelárom Olafom Scholzom v Bielom dome.

"(Dodávky zbraní) predstavujú pre ekonomiky týchto krajín značnú záťaž, čo ovplyvňuje pohodu a blahobyt ich obyvateľov, vrátane občanov Nemecka," povedal Peskov. Dodal, že takéto konanie "zjavne konflikt predĺži a bude mať negatívne dôsledky na ukrajinský ľud".