Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Kremeľ tvrdí, že s Kyjevom nerokuje o vianočnom či novoročnom prímerí

Na archívnej snímke z 23. decembra 2021 hovorca ruského prezidenta Dmitrij Peskov odpovedá na otázky novinárov pred každoročnou tlačovou konferenciou Vladimira Putina v Moskve. Foto: TASR/AP

Kremeľ už v utorok odmietol žiadosť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského o prímerie, ktorá zahŕňala stiahnutie ruských vojsk.

Moskva 14. decembra (TASR) - Moskva nedostala od Kyjeva žiadne návrhy na zastavenie bojov na Ukrajine počas nadchádzajúceho sviatočného obdobia, uviedol v stredu hovorca Kremľa Dmitrij Peskov. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

"Nie, od nikoho neprišli žiadne návrhy a takáto téma nie je na programe," odpovedal Peskov na otázku novinárov, či Rusko zastaví boje počas Vianoc alebo novoročných osláv.

Kremeľ už v utorok odmietol žiadosť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského o prímerie, ktorá zahŕňala stiahnutie ruských vojsk. Podľa Moskvy Kyjev musí najskôr akceptovať novú územnú "skutočnosť", že Rusko má štyri "nové subjekty". Narážal tak na nezákonnú anexiu štyroch ukrajinských administratívnych celkov – oblasti Doneckú a Luhanskú a časti oblastí Chersonskej a Záporožskej.