Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Kremeľ: Západ dodávkami zbraní Ukrajine bráni rýchlemu koncu operácie

Žena kráča okolo tankov domobrany separatistickej Doneckej ľudovej republiky (DĽR) v obliehanom prístavnom meste Mariupol na juhovýchode Ukrajiny počas 70. dňa ruskej invázie na Ukrajinu v stredu 4. mája 2022. Foto: TASR/AP

Rusko tiež vyhlásilo, že humanitárne koridory, určené na bezpečný odchod civilistov z areálu oceliarní Azovstaľ v obliehanom ukrajinskom prístave Mariupol, vo štvrtok fungujú.

Moskva 5. mája (TASR) - Kremeľ obvinil vo štvrtok Západ, že zásobovaním Kyjeva zbraňami bráni "rýchlemu" ukončeniu ruského vojenského ťaženia na Ukrajine. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

"V spojení s tokom zbraní, ktoré tieto krajiny posielajú na Ukrajinu, sú to všetko akcie, ktoré neprispievajú k rýchlemu ukončeniu operácie," povedal novinárom hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.

Kremeľ tiež vyhlásil, že humanitárne koridory, určené na bezpečný odchod civilistov z areálu oceliarní Azovstaľ v obliehanom ukrajinskom prístave Mariupol, vo štvrtok fungujú. Ruská armáda v oblasti oceliarní vyhlásila trojdňové prímerie, pripomína AFP.

"Koridory dnes fungujú," potvrdil novinárom Peskov s tým, že oceliarne sú naďalej obliehané ruskými jednotkami.