Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Zahraničie

KSČM stiahla foto s modelkou, ktorá hlásala, že byť komunistom je in

Ilustračná snímka. Foto: TASR Michal Svítok

Čiernobiela snímka ženy s červeným šálom okolo krku a zmieneným sloganom sa na verejnosti objavila minulý týždeň.

Praha 4. augusta (TASR) - Mladá žena, ktorá sa objavila na sociálnych sieťach na plagáte Komunistickej strany Čiech a Moravy (KSČM) s heslom "Byť komunistom je in", už ďalších stúpencov tejto strane neprinesie. Kvôli reakciám na tamojších sociálnych sieťach totiž jej autor dôrazne požiadal o stiahnutie diela, informoval v pondelok internetový spravodajský portál Novinky.cz.

Čiernobiela snímka ženy s červeným šálom okolo krku a zmieneným sloganom sa na verejnosti objavila minulý týždeň. Snímka pochádza z fotobanky a KSČM ho pre svoju propagáciu využila v rámci voľnej licencie.

"Fotografia poškodzuje súkromie modelky a našu spoločnosť. Žiadame vás, aby ste ju okamžite odstránili," napísal českým komunistom holandský autor fotografie. Strana mu vyhovela a fotografiu prestala používať.

"Keď ide o seniorov, nikomu to nevadí," povedala Novinkám vedúca mediálneho úseku KSČM Helena Grofová. Holandský autor snímky bol podľa nej zjavne upozornený na diskusiu, ktorá sa v Česku okolo použitia danej fotografie rozbehla.

"Autor požiadal o jej stiahnutie s tým, že nechce modelku vystavovať nepríjemnostiam," uviedla Grofová. Ako dodala, strana využíva ilustračné fotografie z fotobanky pravidelne a dosiaľ nezaznamenala žiadny problém.