Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Havana po náraste prípadov nákazy opäť zaviedla obmedzenie pohybu

Zdravotný pracovník má na tvári ochranné rúško v kubánskej Havane. Foto: TASR/AP

Celkovo Kuba hlási 3046 potvrdených prípadov nákazy koronavírusom; 2460 ľudí sa vyliečilo; 88 chorobe COVID-19 podľahlo.

Havana 11. augusta (TASR) - Kubánske hlavné mesto Havana v pondelok opäť zaviedlo obmedzenie pohybu po tom, čo zaznamenalo 200 nových prípadov nákazy koronavírusom v priebehu uplynulých dvoch týždňov. Informovali o tom miestne úrady, ktoré citovala agentúra DPA.

Verejná doprava je od pondelka prístupná iba pre pracovníkov prevádzok nevyhnutných pre chod spoločnosti. Úrady takisto uzavreli pláže, parky, reštaurácie a bary.

Guvernér Havany Reinaldo García Zapata uviedol, že znovuzavedenie opatrení je nevyhnutné. Úrady odhalili celkom 31 ohnísk nákazy v desiatich havanských štvrtiach.

Kubánsky minister verejného zdravia José Ángel Portal Miranda v sobotu povedal, že jeho krajina čelí "novej vlne epidémie, ktorá ohrozuje všetko jej obyvateľstvo".

Minister dodal, že za prvých osem augustových dní Kuba zaznamenala 255 prípadov nákazy, čo predstavuje 90 percent z prípadov evidovaných za celý júl. Varoval, že situácia sa môže stať "nekontrolovateľnou".

Celkovo Kuba hlási 3046 potvrdených prípadov nákazy koronavírusom; 2460 ľudí sa vyliečilo; 88 chorobe COVID-19 podľahlo.