Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Kuba hlásila prvý deň bez jediného prípadu nákazy koronavírusom

Žena s natáčkami vo vlasoch a ochranným rúškom na tvári kráča ulicou v centre Havany 31. marca 2020. Foto: TASR/AP

Od zistenia prvého prípadu nákazy 11. marca zaznamenala ostrovná krajina Kuba s približne 11 miliónmi obyvateľov celkovo 2446 infikovaných.

Havana 21. júla (TASR) - Kuba nezaznamenala žiaden prípad nákazy novým koronavírusom prvý deň od vypuknutia infekcie v marci, oznámilo v pondelok ministerstvo zdravotníctva. Informáciu priniesla tlačová agentúra DPA.

V krajine nezistili v nedeľu žiadnych nových nakazených a už deviaty deň po sebe nezaznamenali ani žiadne úmrtie, uviedol kubánsky hlavný epidemiológ Francisco Durán.

Od zistenia prvého prípadu nákazy 11. marca zaznamenala ostrovná krajina Kuba s približne 11 miliónmi obyvateľov celkovo 2446 infikovaných.

Podľa oficiálnych údajov 2319 ľudí spomedzi nakazených je pokladaných za vyliečených a na ochorenie COVID-19 spôsobované koronavírusom zomrelo 87 ľudí.

Niektoré opatrenia proti šíreniu koronavírusu už Kuba uvoľnila.

Od začiatku júla môžu zahraniční turisti znova prísť na územie Kuby - ale iba charterovými letmi. Zároveň sa však dovolenkári musia zdržiavať iba v rezortoch s all-inclusive službami na určitých kubánskych ostrovoch, bez kontaktu s miestnym obyvateľstvom.