Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Počet mŕtvych po výbuchu v havanskom hoteli stúpol na 46

Na archívnej snímek záchranári prehľadávajú trosky na mieste explózie, ktorá zničila päthviezdičkový hotel Saratoga v Starej Havane na Kube. Foto: TASR/AP

Výbuch, zrejme spôsobený únikom plynu, strhol veľkú časť priečelia hotela, vyrazil okná a zničil autá zaparkované pred hotelom.

Havana 14. mája (TASR) - Počet obetí minulotýždňového výbuchu v luxusnom hoteli v centre kubánskej metropoly Havana stúpol na 46 po tom, ako v nemocnici zomrel muž, ktorý bol v kritickom stave. S odvolaním sa na kubánske ministerstvo zdravotníctva o tom v piatok informovala agentúra AFP.

Túto správu ministerstvo oznámilo krátko po tom, ako v krajine začal dvojdňový smútok za obete výbuchu v päťhviezdičkovom hoteli Saratoga, ku ktorému došlo minulý piatok.

Šéf kubánskej protipožiarnej služby Luis Guzmán vo štvrtok novinárom povedal, že z trosiek hotela vytiahli posledné mŕtve telo.

Pri výbuchu bolo zranených 54 ľudí. Deväť dospelých osôb a štyri deti zostávajú v nemocnici. Traja dospelí a dve deti sú v kritickom stave.

Výbuch, zrejme spôsobený únikom plynu, strhol veľkú časť priečelia hotela, vyrazil okná a zničil autá zaparkované pred hotelom.

Hotel Saratoga je známy tým, že v ňom bývali celebrity ako Madonna, Beyoncé, Mick Jagger či Rihanna.