Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Kuleba poprel správy o chystaných útokoch: Sú to ruské dezinformácie

Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Západní lídri tiež upozorňujú, že Rusko môže použiť dezinformácie ako zámienku na to, aby mohlo podniknúť útok na susednú krajinu.

Kyjev 18. februára (TASR) - Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba v piatok dôrazne poprel správy, že Ukrajina už v najbližšom čase podnikne útočné operácie na východe Ukrajiny alebo sabotážne akcie v tamojších zariadeniach na výrobu chemikálií. Tieto správy označil Kuleba za ruské dezinformácie, informuje TASR na základe vyjadrenia ministra na Twitteri.

"Kategoricky odmietame ruské dezinformačné správy o údajných ukrajinských útočných operáciách alebo sabotážach v podnikoch na výrobu chemikálií. Ukrajina nepodniká v Donbase takéto útoky a ani ich neplánuje. Sme úplne oddaní jedinému riešeniu konfliktu – diplomatickému," uviedol v tvíte šéf ukrajinskej diplomacie Kuleba.

V posledných dňoch silnie napätie medzi Ukrajinou a Ruskom, ako aj medzi Západom a Ruskom. Západní lídri tvrdia, že Rusko môže kedykoľvek zaútočiť na Ukrajinu, napriek tomu, že Moskva vyhlasuje, že stiahla časť z vyše 100.000 zhromaždených vojakov od hraníc Ukrajiny. Spravodajské informácie ukazujú opak – ruských vojakov okolo hraníc Ukrajiny pribúda.

Západní lídri tiež upozorňujú, že Rusko môže použiť dezinformácie ako zámienku na to, aby mohlo podniknúť útok na susednú krajinu.