Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Kuleba: Rusko stráca nádej vyvolať strach z podpory Ukrajiny

Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba odpovedá na otázky počas rozhovoru s americkou agentúrou Associated Press na pôde rezortu diplomacie v Kyjeve v pondelok 25. apríla 2022. Foto: TASR/AP

Lavrov v pondelok uviedol, že Rusko bude pokračovať v mierových rokovaniach s Ukrajinou, varoval však pred "skutočnou" hrozbou tretej svetovej vojny.

Kyjev 26. apríla (TASR) - Najnovšie vyjadrenia ruského ministra zahraničných vecí Sergeja Lavrova sú náznakom toho, že Rusko stratilo svoju "poslednú nádej nahnať svetu strach z podpory Ukrajiny", uviedol v pondelok na sociálnej sieti Twitter šéf ukrajinskej diplomacie Dmytro Kuleba. TASR správu prevzala od stanice BBC.

"Takto sa hovorí o 'skutočnej' hrozbe tretej svetovej vojny. Znamená to, že Moskva cíti porážku na Ukrajine," napísal Kuleba.

Lavrov v pondelok uviedol, že Rusko bude pokračovať v mierových rokovaniach s Ukrajinou, varoval však pred "skutočnou" hrozbou tretej svetovej vojny.

V rozhovore pre ruskú štátnu televíziu tiež podľa agentúry DPA vyhlásil, že Rusko považuje dodávky zbraní Severoatlantickej aliancie (NATO) na Ukrajinu za legitímne ciele útokov zo strany Ruska.

Niekoľko dní po začatí ruskej vojenskej ofenzívy na Ukrajine (24. februára) nariadil ruský prezident Vladimir Putin uvedenie ruských jadrových síl do pohotovosti, pripomína DPA.

Spojené štáty a ich spojenci z NATO opakovanie uviedli, že nechcú priamu vojenskú intervenciu na Ukrajine v záujme vyhnúť sa hrozbe vypuknutia tretej svetovej vojny.