Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Kuleba: Ukrajinská armáda bude pokračovať v oslobodzovaní nášho územia

Na archívnej snímke ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba. Foto: TASR/AP

Pokračujeme v oslobodzovaní našej krajiny a našich ľudí, obnovovaní našej územnej celistvosti, napísal ukrajinský minister zahraničných vecí.

Kyjev 30. septembra (TASR) - Ukrajinská armáda bude na východe Ukrajiny pokračovať v protiofenzíve proti ruským inváznym silám aj napriek pokusu Moskvy o anexiu štyroch ukrajinských regiónov. V piatok to napísal ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba na Twitteri. TASR informuje podľa správy agentúry AFP. "Pokusom o anexiu ukrajinskej Doneckej, Luhanskej, Záporožskej a Chersonskej oblasti sa (ruský prezident Vladimir) Putin snaží zabrať územia, ktoré ani fyzicky nekontroluje," uviedol šéf ukrajinskej diplomacie. Pre Ukrajinu sa týmto krokom nič nemení. "Pokračujeme v oslobodzovaní našej krajiny a našich ľudí, obnovovaní našej územnej celistvosti," napísal.

Šéf Kremľa v piatok podpísal počas slávnostnej ceremónie zmluvy o pričlenení okupovaných regiónov na Ukrajine k Rusku. Anexiu Doneckej a Luhanskej oblasti a častí Záporožskej a Chersonskej oblasti však medzinárodné spoločenstvo odmieta.

Putin uviedol, že Rusko bude chrániť nové územia "všetkými dostupnými prostriedkami" a začlenenie týchto štyroch oblastí je "vôľou miliónov ľudí".