Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 27. máj 2024Meniny má Iveta
< sekcia Zahraničie

Kuleba vyzýva medzinárodné spoločenstvo, aby ukončilo zlo režimu

Nočné ruské nálety na Ukrajine si vyžiadali najmenej tri obete a ďalších osem ľudí utrpelo zranenia. Zasiahnutá bola aj výškový budova (na snímke) v hlavnom meste Kyjev v sobotu 24. júna 2023. Foto: TASR/AP

Vzbura vagnerovcov začala krátko po tom, čo Kyjev ohlásil začiatok protiofenzívy ukrajinských vojsk proti ruským jednotkám, pripomína AFP.

Kyjev 24. júna (TASR) - Ukrajina vyzvala medzinárodné spoločenstvo, aby sa "vzdalo predstieranej neutrality" a ukončilo "zlo Putinovho režimu". V sobotu to vyhlásil ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

"Tí ktorí tvrdili, že Rusko je príliš silné na to, aby prehralo, pozrite sa naň teraz. Je čas vzdať sa predstieranej neutrality a strachu z eskalácie konfliktu. Dajte Ukrajine všetky potrebné zbrane a zabudnite na priateľské alebo obchodné styky s Ruskom. Treba ukončiť toto zlo," vyhlásil Kuleba.

Námestníčka ukrajinského ministra obrany Hanna Maľarová zároveň v sobotu vyhlásila, že prebiehajúca vzbura súkromnej žoldnierskej Vagnerovej skupiny proti veleniu ruskej armády je "príležitosťou pre Kyjev". Dodala, že ruskí politickí a vojenskí predstavitelia "bojujú s Ukrajinou a sami sa ničia".

Vzbura vagnerovcov začala krátko po tom, čo Kyjev ohlásil začiatok protiofenzívy ukrajinských vojsk proti ruským jednotkám, pripomína AFP.