Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Zahraničie

Kyjev hlási zničenie ruského veliteľského strediska na Kryme

Na archívnej snímke vojaci ukrajinských síl špeciálnych operácií. Foto: TASR/AP

Letisko Saky: Všetky ciele sú zostrelené, uviedol v sobotu podľa ukrajinských médií šéf ukrajinského letectva Mykola Oleščuk.

Kyjev/Moskva 6. januára (TASR) - Ukrajinská armáda podľa vlastných vyjadrení zničila v noci na sobotu ruské veliteľské stredisko na letisku Saky na Moskvou anektovanom ukrajinskom polostrove Krym. TASR informuje podľa agentúry DPA.

"Letisko Saky: Všetky ciele sú zostrelené," uviedol v sobotu podľa ukrajinských médií šéf ukrajinského letectva Mykola Oleščuk.

Letisko sa nachádza pri Novofedorivke na západe Krymu.

Ruské ministerstvo obrany v noci informovalo o zostrelení štyroch ukrajinských rakiet ruskou protivzdušnou obranou na polostrove Krym, píše DPA, ktorá zároveň pripomína, že vyhlásenia nebolo možné bezprostredne nezávisle overiť.

V minulosti sa však Ukrajine už viackrát podarilo napriek spočiatku protichodným správam z Moskvy napadnúť a poškodiť - v niektorých prípadoch dokonca aj zničiť - ruské vojenské objekty.

Kyjev tak napríklad raketami zasiahol ruskú Čiernomorskú flotilu, ktorá má základňu práve na Kryme, pričom potopil raketový krížnik Moskva a naposledy aj výsadkovú loď Novočerkassk, pripomína DPA.