Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Kyjev na znak podpory navštívilo sedem ministrov zahraničných vecí

Žena sa pozerá na bytovku zničenú po nedávnom ruskom raketovom útoku v meste Časiv Jar v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny v nedeľu 27. novembra 2022. Foto: TASR/AP

Fínsky minister zahraničných vecí Pekka Haavisto na Twitteri písal o bezútešnosti vojny a vyjadril obdiv odvahe a odhodlaniu Ukrajincov pri obrane svojej nezávislosti.

Kyjev 28. novembra (TASR) - Ministri zahraničných vecí Estónska, Fínska, Islandu, Litvy, Lotyšska, Nórska a Švédska pricestovali v pondelok do Kyjeva na znak podpory Ukrajine. TASR informuje na základe správy denníka The Guardian.

"My, ministri zahraničných vecí z Estónska, Fínska, Islandu, Litvy, Lotyšska, Nórska a Švédska, sme dnes v Kyjeve v plnej solidarite s Ukrajinou. Napriek spŕškam ruských bômb a barbarskej brutalite Ukrajina zvíťazí!" napísal šéf litovskej diplomacie Gabrielius Landsbergis na sociálnej sieti Twitter.

Fínsky minister zahraničných vecí Pekka Haavisto na Twitteri písal o "bezútešnosti vojny" a vyjadril obdiv "odvahe a odhodlaniu" Ukrajincov pri "obrane svojej nezávislosti".

"Ukrajinu budeme naďalej podporovať, kým to bude potrebné. Rusko musí zastaviť svoju útočnú vojnu a stiahnuť sa," napísal Haavisto.

Šéfka nórskej diplomacie Anniken Huitfeldtová zdieľala z návštevy v ukrajinskom hlavnom meste aj fotografie a uviedla, že Nórsko je solidárne s Ukrajinou.

"Späť v Kyjeve. Dnes som späť, aby som vyjadrila nórsku solidaritu s ukrajinským ľudom. Naša podpora Ukrajincom v ich oprávnenom boji za slobodu zostáva pevná," citoval Huitfeldtovú denník The Guardian.