Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Zahraničie

Pri útokoch na obytné budovy v Kyjeve zahynuli najmenej dvaja ľudia

Ukrajinskí hasiči zasahujú počas požiaru obytnej budovy po ostreľovaní v 19. deň ruskej invázie na Ukrajinu v utorok 15. marca 2022 v Kyjeve. Foto: TASR/AP

Ruské invázne sily v posledných dňoch vystupňovali svoje útoky na Kyjev, ktorý sa im už takmer podarilo obkľúčiť.

Kyjev 15. marca (TASR) - Najmenej dvaja ľudia prišli v utorok o život pri útokoch na obytné štvrte v ukrajinskom hlavnom meste Kyjev. Informovali o tom tamojší záchranári, z vyjadrenia ktorých citovala agentúra AFP.

Ruské invázne sily v posledných dňoch vystupňovali svoje útoky na Kyjev, ktorý sa im už takmer podarilo obkľúčiť.

Dve mŕtve telá vytiahli v utorok záchranári spod trosiek 16-poschodovej budovy vo štvrti Sviatošyn. Na Facebooku zároveň informovali, že útok prežilo ďalších 27 ľudí.

Dodali, že terčom útoku sa v utorok ráno stala aj ďalšia obytná budova v kyjevskej štvrti Podilskyj. "Požiar vyvolaný paľbou vypukol na prvých piatich poschodiach desaťposchodovej obytnej budovy na Mostyckej ulici," uviedli záchranári.

Ukrajinskí hasiči zasahujú počas požiaru obytnej budovy po ostreľovaní v 19. deň ruskej invázie na Ukrajinu v utorok 15. marca 2022.
Foto: TASR/AP


Stanica BBC informovala aj o minimálne jednom ďalšom požiari deväťposchodovej obytnej budovy vo štvrti Sviatošyn, pričom neskôr uviedla, že oba požiare sa podarilo uhasiť.

V utorok ráno zároveň otriasli centrom Kyjeva prinajmenšom tri silné výbuchy, uviedli spravodajcovia agentúry AFP.

Záchranári okrem toho informovali o tom, že vo štvrti Osokorky na juhovýchode Kyjeva sa stal terčom útoku súkromný dvojposchodový dom.

BBC zároveň informovala, že v utorok ráno došlo k výbuchu aj na jednej zo staníc kyjevského metra. Explózia podľa vyjadrenia vedenia podzemnej dráhy poškodila fasádu stanice Lukianivska, ktorá sa nachádza neďaleko centra metropoly. Stanicu dočasne uzatvorili.

Z trojmiliónového ukrajinského hlavného mesta už od začiatku ruskej invázie z 24. februára ušla viac ako polovica obyvateľov.