Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Zahraničie

Kyjev: Ruská raketa zasiahla loď idúcu do prístavu v Odeskej oblasti

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Barbora Michalíková

Raketa zasiahla civilné plavidlo plaviace sa pod vlajkou Libérie, zahynul lodivod a jeden pracovník prístavu utrpel zranenie.

Kyjev 8. novembra (TASR) - Ukrajina v stredu uviedla, že pri ruskom raketovom útoku bola zasiahnutá civilná loď vstupujúca do prístavu v Odeskej oblasti. Pri útoku zahynul lodivod a zranenia utrpeli členovia posádky. TASR správu prevzala od agentúry AFP.

"Pokračuje teror voči civilnej lodnej doprave. Nepriateľ zákerne odpálil protiradarovú strelu Ch-31P smerom na jeden z prístavov v Odeskej oblasti z lietadla v Čiernom mori," uviedla ukrajinská armáda.

Raketa zasiahla civilné plavidlo plaviace sa pod vlajkou Libérie, zahynul lodivod a jeden pracovník prístavu utrpel zranenie. "Traja členovia posádky, občania Filipín, utrpeli zranenia. Jeden z nich bol hospitalizovaný," uviedla armáda.

Od júla, keď vypršala platnosť dohody o vývoze ukrajinského obilia cez čiernomorské prístavy, Rusko aj Ukrajina zvýšili vojenské aktivity v Čiernom mori. Rusko tiež varovalo, že každá loď vstupujúca do ukrajinských prístavov môže byť vnímaná ako potencionálny vojenský cieľ.

Ukrajina neskôr oznámila vznik nového "humanitárneho koridoru" pre civilné lode, ktorý sa vyhýba medzinárodným vodám. Rusko však naďalej pokračuje v útokoch na ukrajinskú obilnú infraštruktúru a prístavy.