Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 26. október 2024Meniny má Demeter
< sekcia Zahraničie

Kyjev: Rusko počas mierového summitu zintenzívnilo útoky na fronte

Na snímke, ktorú poskytla tlačová služba 24. mechanizovanej brigády, miestni obyvatelia opúšťajú svoje rodné mesto Toreck v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny vo štvrtok 13. júna 2024. Foto: TASR/AP

Ukrajinské sily vo vyhlásení dodali, že počet prebiehajúcich bojov na ukrajinskom území sa zvýšil na 88. Najviac, 36, sa ich odohrávalo v Doneckej oblasti na východe krajiny.

Kyjev 17. júna (TASR) - Rusko v čase mierového summitu o Ukrajine vo Švajčiarsku zintenzívnilo útoky na ukrajinskej frontovej línií. Uviedla to v nedeľu ukrajinská armáda, píše TASR na základe správy agentúry DPA.

Ruská armáda "zintenzívňuje svoje útočné operácie a hľadá spôsoby, ako preniknúť cez našu obranu a pokúsiť sa vytlačiť ukrajinské jednotky z ich pozícií", opísal situáciu na bojisku generálny štáb ukrajinskej armády.

Ukrajinské sily vo vyhlásení dodali, že počet prebiehajúcich bojov na ukrajinskom území sa zvýšil na 88. Najviac, 36, sa ich odohrávalo v Doneckej oblasti na východe krajiny. Ukrajinská armáda informovala, že 25 útokov nepriateľa dokázala odraziť, no 11 bojov naďalej prebieha.

Ruské sily sa snažia o ďalší postup v blízkosti mesta Pokrovsk, uviedol ukrajinský generálny štáb. Dodal, že Rusko podniklo aj 10 útokov na ukrajinské pozície v okolí miest Lyman a Kurachove.

Agentúra DPA pripomenula, že informácie o situácii na bojisku nedokáže nezávisle overiť.