Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Kyjev tvrdí, že počas invázie bolo zabitých už najmenej 380 detí

Šesťročná Taisia ​​Ščerba, vľavo, sa vo štvrtok 1. septembra 2022 zhovára so svojou spolužiačkou počas prvého školského dňa na verejnej škole v Irpine na Ukrajine. Foto: TASR/AP

Ďalších prinajmenšom 737 detí utrpelo počas invázie zranenia. Prokuratúra v tejto súvislosti zdôraznila, že ide o predbežné čísla.

Moskva 3. septembra (TASR) - Kyjev tvrdí, že od začiatku ruskej invázie bolo na Ukrajine zabitých už najmenej 380 detí. Na platforme Telegram to v sobotu uviedla ukrajinská generálna prokuratúra, informuje agentúra DPA.

Ďalších prinajmenšom 737 detí utrpelo počas invázie zranenia. Prokuratúra v tejto súvislosti zdôraznila, že ide o predbežné čísla. Zároveň podotkla, že je ťažké získať takéto údaje z oblastí okupovaných Ruskom alebo z tých, kde sa momentálne bojuje.

Dosiaľ najviac zranených detí, a síce prinajmenšom 388, zaznamenali v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny. Za ňou nasleduje Charkovská oblasť s 204 zranenými deťmi.

Počas invázie bolo podľa ukrajinskej generálnej prokuratúry poškodených už minimálne 2328 vzdelávacích zariadení, z ktorých 289 bolo celkom zničených. Prokuratúra z menovaných zločinov obvinila Rusko, ktorého jednotky spustili 24. februára inváziu na Ukrajinu.