Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Kyjev zaznamenal prvé prípady nákazy variantom omikron

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Obyvatelia a návštevníci ukrajinskej metropoly musia dodržiavať protiepidemické pravidlá a obmedzenia stanovené pre žltú zónu epidemického nebezpečenstva.

Kyjev 29. decembra (TASR) - V ukrajinskej metropole Kyjev zaznamenali v utorok prvé prípady nákazy koronavírusovým variantom omikron. Oznámil to predstaviteľ kyjevskej mestskej administratívy Mykola Povoroznyk, informovala agentúra Ukrinform.

"Odborníci tvrdia, že tento vírus je nákazlivejší než variant delta. Podľa lekárov však pacienti, ktorí sú zaočkovaní, majú len mierne príznaky," uviedol Povoroznyk.

"Nezabúdajte na základné bezpečnostné pravidlá: nosenie rúšok, sociálny odstup a používanie dezinfekčných prostriedkov. A ak vám je zle, zostaňte doma," odporučil Povoroznyk.

Pripomenul, že obyvatelia a návštevníci ukrajinskej metropoly musia dodržiavať protiepidemické pravidlá a obmedzenia stanovené pre žltú zónu epidemického nebezpečenstva.

Ukrinform dodal, že prvý prípad nákazy koronavírusovým variantom omikron oznámila Ukrajina 18. decembra. Infikovaná osoba sa vrátila zo Spojených arabských emirátov po kontakte s osobami, ktoré mali koronavírusové ochorenie COVID-19.