Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Kyjevom otriasli nadránom najmenej štyri výbuchy

Dve ženy z Kyjeva sa zohrievajú na hraničnom priechode, keď utečenci utekajú pred ruskou inváziou, v Medyke v Poľsku, 3. marca 2022. Foto: TASR/AP

Výstrahy pred náletmi boli vo štvrtok vydané v mnohých častiach Ukrajiny vrátane Kyjevskej.

Kyjev 3. marca (TASR) - Ukrajinským hlavným mestom Kyjev otriasli v noci na štvrtok prinajmenšom štyri silné výbuchy, bezprostredne však nebolo zrejmé, čo zasiahli. Informovali o tom ráno spravodajské stanice Sky News a BBC.

K explóziám, z ktorých videozáznam zhotovili očití svedkovia, došlo okolo 03.00 h ráno miestneho času (02.00 h SEČ). Dva výbuchy otriasli údajne centrom metropoly, zatiaľ čo ďalšie dva boli hlásené v blízkostí jednej zo staníc metra.

Výbuchy zazneli len niekoľko hodín po tom, ako v Kyjeve hlásili inú silnú explóziu, ku ktorej došlo neďaleko ukrajinského ministerstva obrany, medzi tzv. južnou železničnou stanicou a hotelom Ibis. Budova vlakovej stanice utrpela menšie škody, železničná premávka však naďalej pokračovala. Obete ani zranených z miesta nehlásili.

Výstrahy pred náletmi boli vo štvrtok vydané v mnohých častiach Ukrajiny vrátane Kyjevskej, Ľvovskej, Žytomyrskej, Ivano-frankivskej, Černihivskej a Odeskej oblasti.