Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Zahraničie

Kyrylenko: Niektoré časti Doneckej oblasti sú pod neustálou paľbou

Na archívnej snímke z 24. mája 2022 muž kráča vedľa ťažko poškodených budov a zničených áut po ruských útokoch v Bakhmute v Doneckej oblasti na východnej Ukrajine. Foto: TASR/AP

Podľa Kyrylenka zahynulo pri útokoch v Doneckej oblasti za uplynulých 24 hodín najmenej sedem ľudí a ďalších desať utrpelo zranenia.

Kyjev 2. júna (TASR) - Niektoré regióny Doneckej oblasti na východe Ukrajiny sú pod neustálou raketovou paľbou. Ruská armáda vo štvrtok ostreľovala aj obec Mykolajivka, ktorá leží neďaleko strategicky významného mesta Sloviansk, uviedol gubernátor Doneckej oblasti Pavlo Kyrylenko, ktorého citujú denník The Guardian a televízia CNN.

Podľa Kyrylenka ostreľovali ruskí vojaci vo štvrtok "celú kontaktnú líniu". Bombardované sú však predovšetkým mestá Sloviansk a Bachmut. Ruskí vojaci sa v súčasnosti podľa Kyrylenka presúvajú k mestám Sloviansk a Kramatorsk, ktoré chcú dobyť, pričom diaľnica medzi mestami Bachmut a Lysyčansk je "pod neustálym ostreľovaním nepriateľa".

Poradca ukrajinskej vlády Serhij Leščenko zase uviedol, že ruské vojská bez prestávky ostreľujú aj obec Mykolajivka. Leščenko bol toho svedkom v čase, keď doručoval potraviny, nepriestrelné vesty a iné vybavenie ukrajinským vojakom, ktorí sa snažia zabrániť postupu ruských síl severne od Slovianska.

Podľa Kyrylenka zahynulo pri útokoch v Doneckej oblasti za uplynulých 24 hodín najmenej sedem ľudí a ďalších desať utrpelo zranenia. V Doneckej oblasti, v ktorej donedávna žilo 1,6 milióna obyvateľov, v súčasnosti ostáva len 340.000 ľudí.