Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Kyrylenko: Počet obetí útoku na stanicu v Kramatorsku stúpol na 50

Muži odnášajú vo vreci telo obete po ruskom raketovom útoku na železničnú stanicu v meste Kramatorsk na východe Ukrajiny počas 44. dňa ruskej invázie na Ukrajinu v piatok 8. apríla 2022. Foto: TASR/AP

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyhlásil, že krvavý incident v Kramatorsku bol úmyselným útokom na civilistov.

Kyjev 8. apríla (TASR) - Raketový útok na železničnú stanicu v ukrajinskom meste Kramatorsk si vyžiadal najmenej 50 obetí, medzi ktorými bolo aj päť detí. Uviedol to v piatok podvečer gubernátor ukrajinskej Doneckej oblasti Pavlo Kyrylenko, informovala agentúra AFP.

"Päťdesiat mŕtvych, z toho päť detí. Toto je aktuálny počet obetí po útoku ruských okupačných síl na železničnú stanicu v Kramatorsku," napísal Kyrylenko na sociálnej sieti Telegram.

Agentúra AFP už skôr označila útok na železničnú stanicu v Kramatorsku za jeden z najsmrteľnejších útokov, ku ktorému došlo počas už šesť týždňov trvajúceho vojnového konfliktu na Ukrajine.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyhlásil, že krvavý incident v Kramatorsku bol úmyselným útokom na civilistov. Rusko zodpovednosť za útok poprelo. Moskva tvrdí, že ide o provokáciu a klamstvo.