Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

La Scala mení program, účinkujúci boli pozitívni na Covid-19

La Scala Foto: TASR/AP

Namiesto pôvodne plánovanej Aidy v pondelok večer v La Scale uvedú koncert árií a zborových spevov z opier Aida, Nabucco a Bohéma.

Rím 19. októbra (TASR) - Milánsky operný dom La Scala bol nútený zmeniť pondelkový program, keďže dvaja účinkujúci v opere Aida mali pozitívny výsledok testov na koronavírus SARS-CoV-2. Informoval o tom portál Opera News.

Namiesto pôvodne plánovanej Aidy v pondelok večer v La Scale uvedú koncert árií a zborových spevov z opier Aida, Nabucco a Bohéma.

Správa o zrušení predstavenia opery Aida prišla po tom, čo mal tenorista Francesco Meli v nedeľu pozitívny výsledok testu na prítomnosť koronavírusu nového typu. Spoločnosť La Scala dala následne otestovať všetkých účinkujúcich, pričom sa nákaza zistila aj u ďalšej osoby.

Divadlo okamžite upozornilo príslušné úrady verejného zdravotníctva, ktoré nariadili karanténu pre celú zvyšnú časť súboru.
Ilustračná snímka.
Foto: TASR/AP

Operný dom La Scala minulý týždeň zrušil tlačovú konferenciu, na ktorej mal zverejniť podrobnosti o opernej sezóne 2020-21. Tá je stále neistá z dôvodu zvýšenia počtu nakazených v celom Taliansku a následnej neistoty ohľadom opatrení, ktoré by mohli ovplyvniť program predstavení v slávnej opere.

Taliansko zaznamenalo minulú stredu najvyšší denný nárast počtu potvrdených prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 od marca, keď epidémia v krajine vypukla v plnej sile.

Predseda talianskej vlády Giuseppe Conte a minister zdravotníctva Roberto Speranza reagovali oznámením nových obmedzení, ktoré od Talianov okrem iného vyžadujú nosenie rúšok v interiéroch - okrem prípadov, keď sa nachádzajú doma. Občanom tiež odporúčali, aby sa aj doma zdržiavali v skupinách pozostávajúcich z najviac šiestich osôb.