Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Labourista Ashworth kritizoval vládu za postup v súvislosti s covidom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Britskému premiérovi vyčítal "obrovské chyby", ktorých sa nemusel dopustiť.

Londýn 27. januára (TASR) - Britská opozícia v stredu kritizovala vládu za postup v súvislosti s pandémiou koronavírusu SARS-CoV-2 počas uplynulého roka. Píše o tom agentúra DPA s tým, že počet obetí koronavírusového ochorenia COVID-19 v utorok v Británii prekročil 100.000.

Britský premiér Boris Johnson v utorok uviedol, že "preberá plnú zodpovednosť za konanie vlády". "Naozaj sme urobili všetko, čo sme mohli," povedal Johnson, ktorého vyjadrenie sprostredkovala na svojej webovej stránke stanica BBC.

Jonathan Ashworth, tieňový minister zdravotníctva za opozičnú Labouristickú stranu, označil reakciu vlády na pandémiu za "desivú". Takisto odmietol i premiérove vyjadrenia o tom, že vláda urobila všetko, čo bolo v jej silách.

Situácia je podľa jeho slov náročná pre všetky vlády. Britskému premiérovi však vyčítal "obrovské chyby", ktorých sa nemusel dopustiť.

Ashworth žiadal zlepšenia v oblasti nemocenských dávok, karanténnych opatrení na štátnych hraniciach a vládneho programu očkovania a testovania.

Britská vláda má v stredu oznámiť nové karanténne opatrenia pre ľudí prichádzajúcich do Británie..