Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Laschet údajne odstúpi z postu krajinského premiéra; CDU to popiera

Armin Laschet, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Ekonomický denník Handelsblatt uviedol, že Lascheta by mal vo funkcii krajinského predsedu vlády nahradiť tamojší minister dopravy Hendrik Wüst.

Berlín 28. septembra (TASR) - Šéf Kresťanskodemokratickej únie (CDU) Armin Laschet údajne plánuje odstúpiť z postu premiéra spolkovej krajiny Severné Porýnie-Vestfálsko. Informoval o tom v utorok denník Handelsblatt s odvolaním sa na účastníkov pondelňajšieho zasadnutia predsedníctva CDU. Krátko potom však tamojšie vedenie CDU uvedenú správu dementovalo, napísal denník Der Tagesspiegel.

"Táto správa je nepravdivá. Zostávame pri postupe, na ktorom sme sa dohodli včera a pri rozhodnutí z grémií," uvádza sa vo vyhlásení lídrov CDU v Severnom Porýní-Vestfálsku.

Ekonomický denník Handelsblatt uviedol, že Lascheta by mal vo funkcii krajinského predsedu vlády nahradiť tamojší minister dopravy Hendrik Wüst. Ten tvrdí, že v pondelok večer sa zhodli na tom, že Laschet "bude počas tohoto a nasledujúcich týždňov viesť (príslušné) rozhovory v rámci strany a frakcie (CDU v Spolkovom sneme)".

Podľa Handelsblattu bol na týchto rokovaniach v Düsseldorfe prítomný i samotný Laschet a plány na rýchlu zmenu vo vedení Severného Porýnia-Vestfálska údajne podporil s tým, že by ich mal presadiť počas nadchádzajúceho víkendu.