Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

Lavíny v Tirolsku si vyžiadali najmenej dve obete

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Štyri helikoptéry dopravili na miesta zosuvov približne 60 záchranárov.

Innsbruck 23. februára (TASR) - Dve obete si v sobotu vyžiadali pády niekoľkých lavín v rakúskej spolkovej krajine Tirolsko.

Najmenej päť ľudí zasypala jedna z troch lavín, ktoré spadli v okrese Reutte v katastri obce Breitenwang. Štyri osoby sa z masy snehu podarilo vyslobodiť živé, piata však nešťastie neprežila, informovala agentúra APA.

Jedna zo štyroch vyslobodených osôb utrpela zranenie.

Lavíny spadli okolo 14.30 h len v blízkosti hotela Ammerwald, samotné ubytovacie zariadenie však ohrozené nebolo. V oblasti momentálne platí druhý z piatich stupňov lavínového nebezpečenstva.

Štyri helikoptéry dopravili na miesta zosuvov približne 60 záchranárov. Tí pokračovali v pátraní aj po vytiahnutí piatich zasypaných, keďže nebolo známe, koľko osôb lavíny zasiahli.

Krátko pred 16.00 h spadla lavína aj na lyžiarske stredisko Kühtai nachádzajúce sa v okrese Imst. Strhla najmenej jedného lyžiara, ktorý nešťastie neprežil.

Presne pred 20 rokmi zasiahla mohutná lavína tirolskú obec Galtür. Toto nešťastie si vyžiadalo 31 obetí. O deň neskôr postihlo rovnaké nešťastie susednú obec Valzur, kde zomrelo sedem ľudí.