Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Zahraničie

Lavrov sa stretne s Pompeom až po summite Putin-Trump

Šéf ruskej diplomacie Sergej Lavrov. Foto: TASR/AP

Koncom júna námestník ruského ministra zahraničných vecí Sergej Riabkov oznámil, že Lavrov a Pompeo by sa mali stretnúť ešte pred summitom Putina a Trumpa.

Moskva 4. júla (TASR) - Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov v stredu oznámil, že so svojím americkým náprotivkom Mikeom Pompeom sa stretne až po summite šéfa Kremľa Vladimira Putina a šéfa Bieleho domu Donalda Trumpa, ktorý sa uskutoční 16. júla v Helsinkách.

"Včera (v utorok) mi Michael Pompeo telefonicky oznámil, že jeho program je veľmi plný a pred summitom sa nebudeme môcť stretnúť. Dohodli sme sa, že termín a miesto si zvolíme hneď po stretnutí našich prezidentov v Helsinkách, aby sme našli spôsoby na realizáciu cieľov, ktoré, dúfajme, budú na tomto summite stanovené," povedal Lavrov, ktorého citovala agentúra TASS.

Koncom júna námestník ruského ministra zahraničných vecí Sergej Riabkov oznámil, že Lavrov a Pompeo by sa mali stretnúť ešte pred summitom Putina a Trumpa. Riabkov vtedy uviedol, že Moskva predložila návrh týkajúci sa podrobností stretnutia medzi Lavrovom a Pompeom a čaká na odpoveď z Washingtonu.