Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Le Drian: Priznanie Húsiov k útokom je nedôveryhodné

Ilustračné foto. Foto: TASR AP

Saudská Arábia zo sobotňajších útokov na ropné zariadenia Bikajk a Churajs vo východnej časti krajiny viní Irán.

Paríž 19. septembra (TASR) - Francúzsky minister zahraničných vecí Jean-Yves Le Drian vo štvrtok vyhlásil, že priznaniu jemenských povstalcov k útokom dronmi na ropné zariadenia v Saudskej Arábii "chýba dôveryhodnosť". Informovala o tom agentúra AFP.

"Húsiovia, ktorí sú jemenskými povstalcami, oznámili, že to oni stoja za týmto útokom, čo nie je dôveryhodné," povedal Le Drian pre francúzsku spravodajskú stanicu Cnews.

Saudská Arábia zo sobotňajších útokov na ropné zariadenia Bikajk a Churajs vo východnej časti krajiny viní Irán. V stredu zverejnila zábery fragmentov 25 dronov a riadených striel, ktoré podľa nej dokazujú, že za útoky je zodpovedný Teherán.

K tomuto činu sa prihlásili povstalci podporovaní Iránom, proti ktorým bojuje koalícia na čele s Rijádom v Jemene, ležiacom južne od Saudskej Arábie.

Le Drian však vyjadril pochybnosti, že by povstalci dokázali z Jemenu vykonať útok v takom veľkom rozsahu. Zároveň dodal, že je potrebné počkať si na závery medzinárodného vyšetrovania vedeného expertmi OSN.