Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Zahraničie

Lekár z nemocnice Šifá: Izrael zadržal riaditeľa a ďalších lekárov

Zdravotníci pripravujú predčasne narodené deti na transport z nemocnice v meste Rafah v Pásme Gazy do Egypta v pondelok 20. novembra 2023. Foto: TASR/AP

Najväčšia gazská nemocnica Šifá sa od začiatku vojny medzi Izraelom a palestínskym militantným hnutím Hamas 7. októbra stala centrom pozornosti izraelskej armády.

Gaza 23. novembra (TASR) - Izraelská armáda vo štvrtok zadržala riaditeľa nemocnice Šifá Muhammada abú Salmíju a niekoľkých ďalších lekárov, uviedol lekár z tejto nemocnice. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

"Doktora Muhammada abú Salmíju zadržali spolu s niekoľkými ďalšími lekármi," uviedol Chálid abú Samra.

Najväčšia gazská nemocnica Šifá sa od začiatku vojny medzi Izraelom a palestínskym militantným hnutím Hamas 7. októbra stala centrom pozornosti izraelskej armády, podľa ktorej je pod ňou veliteľské centrum Hamasu. Tieto tvrdenia potvrdila aj americká rozviedka.

Vojna sa začala útokom Hamasu, počas ktorého militanti z tohto hnutia zabili v Izraeli približne 1200 ľudí. Ďalších vyše 240 ľudí zavliekli do Pásma Gazy ako rukojemníkov. Izrael reagoval odvetnými útokmi na túto palestínsku enklávu, ktoré si podľa vlády Hamasu doposiaľ vyžiadali viac než 14.000 obetí.