Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Sýrska armáda: Letisko v Damasku zasiahol izraelský raketový útok

Foto: TASR/AP

Útok spôsobil v okolí Medzinárodného letiska v Damasku materiálne škody, dodala sýrska armáda bez poskytnutia ďalších detailov.

Damask 2. januára (TASR) - Izraelská armáda vypálila v noci na pondelok rakety na letisko v sýrskej metropole Damask, uviedla sýrska armáda. Pri útoku, ktorý vyradil letisko z prevádzky, zahynuli dvaja vojaci a ďalší dvaja utrpeli zranenia. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AP.

Útok spôsobil v okolí Medzinárodného letiska v Damasku materiálne škody, dodala sýrska armáda bez poskytnutia ďalších detailov.

Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii uviedlo, že pri predmetnom útoku zahynuli štyria ľudia. Dodalo, že rakety zasiahli aj neďaleký sklad zbraní. Izrael sa k útoku bezprostredne nevyjadril.

Od vypuknutia občianskej vojny v Sýrii v roku 2011 Izrael pravidelne podniká nálety na pozície sýrskych vládnych síl a ich spojencov z Iránu a Libanonu. Predpokladá sa, že izraelská armáda uskutočnila už niekoľko stoviek takýchto útokov.

Izrael sa k útokom, ktoré podniká v Sýrii, zvyčajne nevyjadruje. Izraelská armáda ich však odôvodňuje ako nevyhnutné, aby zabránila Iránu – "úhlavnému nepriateľovi" židovského štátu – získať oporné body v blízkosti izraelských hraníc.