Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Libanonská polícia v deň výročia výbuchu zasahovala voči demonštrantom

Protivládny demonštrant hádže kameň na príslušníkov poriadkovej polície počas protestu, na ktorom žiadali vyvodenie zodpovednosti za minuloročný výbuch v bejrútskom prístave v stredu 4. augusta 2021. Foto: TASR/AP

Organizácia Červený kríž oznámila, že do nemocnice previezla šesť osôb a desiatky ďalších ošetrila na mieste.

Bejrút 4. augusta (TASR) - Libanonská polícia v stredu zasahovala voči demonštrantom, ktorí žiadali vyvodenie zodpovednosti za minuloročný výbuch v bejrútskom prístave, informovala agentúra AFP.

Zrážky medzi policajtmi a protestujúcimi vypukli v Bejrúte neďaleko od miesta, kde sa konalo podujatie pri príležitosti prvého výročia výbuchu zo 4. augusta 2020. Ten si vyžiadal viac ako 200 mŕtvych, tisíce zranených a spôsobil rozsiahle škody na domácnostiach a podnikoch.

Demonštranti sa podľa AFP pokúšali vniknúť do budovy parlamentu v Bejrúte. Poriadková polícia proti nim použila slzotvorný plyn a obušky.

Organizácia Červený kríž oznámila, že do nemocnice previezla šesť osôb a desiatky ďalších ošetrila na mieste.

Spomienková slávnosť pri príležitosti prvého výročia výbuchu sa konala v bejrútskom prístave. Ľudia, ktorí prežili, a príbuzní obetí niesli zástavy a portréty ľudí, ktorí pri výbuchu prišli o život.