Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Zahraničie

V Bejrúte došlo k výbuchu, pri ktorom umreli štyria ľudia

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V Bejrútskom prístave došlo od augustového výbuchu v prístave, kde explodoval dusičnan amónny, už k niekoľkým ďalším požiarom.

Bejrút 10. októbra (TASR) - Štyria ľudia prišli o život a viac ako 20 ľudí utrpelo zranenia v piatok večer pri výbuchu palivovej nádrže a následnom požiari v sklade paliva v husto zaľudnenej časti Bejrútu. Informoval o tom libanonský Červený kríž, píše agentúra AFP.

"Počet obetí sa zvýšil na štyri," uviedol Červený kríž na Twitteri. Miestni hasiči predtým informovali o dvoch obetiach na životoch.

Jedna osoba utrpela vážne zranenia a niekoľko ďalších ošetrujú po tom, čo sa nadýchali dymu, uviedli podľa agentúry Reuters zdroje z Červeného kríža a miestnej nemocnice. Výbuch poškodil viacero susedných budov, uvádza agentúra DPA.

Ako povedal generálny tajomník libanonskej pobočky Červeného kríža George Katteneh, incident vyšetrujú ako nehodu.

V Bejrútskom prístave došlo od augustového výbuchu v prístave, kde explodoval dusičnan amónny, už k niekoľkým ďalším požiarom. Tento výbuch zo 4. augusta, ktorý sa považuje za jeden z najsilnejších v dejinách ľudstva, si vyžiadal 203 obetí, viac ako 6500 zranených a veľké materiálne škody.

Katastrofa nastala v čase, keď Libanon už trpel mnohými krízami v dôsledku kolapsu svojej meny, pandémie vyvolanej koronavírusom SARS-CoV-2 a mesiacmi demonštrácií ľudí žiadajúcich zmenu politického systému krajiny.